Čerstvé bylinky

Čerstvé bylinky

Čerstvé bylinky, náš první sortiment

Praktické balení k rychlé spotřebě nabízejí řezané bylinky v krabičkách. Nebojte se, pár dní vydrží v původním balení v lednici čerstvé.

Pro postupné použití a dekoraci kuchyně pak slouží bylinky v květináčku, ale pozor, i tyto slouží k přímé spotřebě. Pokud chcete, aby Vám vydržely déle, musíte je přesadit a starat se o ně.

Čerstvými bylinkami to celé začalo. Náš trh na ně zapomínal a přitom při správném použití dodávájí jídlům lahodnou chuť a svěžest.

a b c d e f g h ch i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Řadit podle: českého / latinského názvu

  • Barbecue mix

    Barbecue mix

    Bylinková směs … více

  • Bazalka červená

    Bazalka červená(Ocimum basilicum 'Chianti')

    Červená bazalka je velmi aromatická a pro atraktivní zabarvení je oblíbená k dekoraci pokrmů. Vlastnosti a použití jsou stejné jako u bazalky pravé. … více

  • Bazalka pravá

    Bazalka pravá(Ocimum basilicum)

    Tato bylina patří do čeledi hluchavkovitých, jejíž druhy se vyznačují vysokým obsahem silic a nalézají uplatnění jak v lékařství, tak v kuchyni. Bazalka má spíše světle zelené lesklé hladké listy … více

  • Bazalka thajská

    Bazalka thajská(Ocimum basilicum var. thyrsiflora)

    Thajská bazalka je kultivarem bazalky pravé, přičemž její rostlina je od běžné bazalky dosti odlišná. Vyznačuje se červenými čtyřhrannými stonky porostlými jemnými chloupky. Lodyha je, narozdíl od … více

  • Bylinky do polévky, 30g

    Bylinky do polévky, 30g

    Směs čerstvých bylinek pro dochucení polévek. Složení: libeček, majoránka, pažitka, petržel listová. … více

  • Estragon

    Estragon(Artemisia dracunculus)

    Správný botanický název estragonu je pelyněk kozalec nebo pelyněk estragon. Tato rostlina patří do čeledi hvězdnicovitých. Na příznivých stanovištích dosahuje výšky asi 150cm. Její listy jsou svěže … více

  • Kayang

    Kayang(Limnophila chinensis var. aromatica)

    Tato vodní bylinka s oválnými lístky a ochmýřeným stonkem má jedinečnou, mírně citrusovou chuť, která se velmi těžko popisuje.Při konzumaci jakoby šimrá na jazyku, podobně jako sycená minerálka. … více

  • Kerblík třebule

    Kerblík třebule(Anthriscus cerofolium)

    Kerblík poznáte podle světle zelených několikrát, zpravidla dva až třikrát, zpeřených listů. Listy jsou jemně zelené a hebké na dotek. Květem je, podobně jako u ostatních miříkovitých rostlin, bílý … více

  • Kopr vonný

    Kopr vonný(Anethum graveolens)

    Tato rostlina z čeledi miříkovitých se vyznačuje rýhovanou dutou lodyhou obrůstající peřenosečnými listy, které jsou dělené do niťovitých úkrojků. Listy jsou sytě zelené a jejich ojínění způsobuje, … více

  • Kopřiva

    Kopřiva

    Kopřiva dvoudomá patří do čeledi kopřivovitých a v Česku je nejrozšířenějším druhem této čeledi. Tato bylina dorůstá do velikosti od 50 až do 150 cm, lodyha je přímá, výjimečně rozvětvená, řapíkaté … více

  • Koriandr

    Koriandr(Coriandrum sativum)

    Koriandr je jednoletá rostlina z čeledi miříkovitých, je příbuzná například kopru a kmínu. Výška rostliny dosahuje asi 1 metru. Lodyha je rovná, jemně rýhovaná a na vrcholu se větví. Spodní listy … více

  • Koriandr mexický

    Koriandr mexický(Eryngium foetidum)

    Tzv. mexický koriandr je tropická bylina příbuzná koriandru, má však výraznější chuť. Na rozdíl od běžného koriandru se lístky mexického koriandru dobře suší, a i v sušeném stavu si zachovávají barvu … více

  • Koriandr vietnamský

    Koriandr vietnamský(Polygonum (Persecaria) odoratum)

    Bylina s dlouhými podélnými lístky a tmavým zabarvením v jejich středu. Chutí a aroma připomíná koriandr, má kořeněnou chuť, mírně štiplavou, citrusovou a nahořklou. … více

  • Levandule

    Levandule

    Původ levandule je ve Středozemí. Tato rostlinka s fialovými květy a šedozelenými stonky má až na 40 různých druhů, které se liší různou kvalitou přírodních olejů. Nejkvalitnější olej má levandule … více

  • Libeček lékařský

    Libeček lékařský(Levisticum officinale)

    Libeček je jedním z robustních zástupců čeledi miříkovitých. Přezimuje díky oddenku, který se také využívá jak v kuchyni, tak v léčitelství. Libeček dorůstá až 2m a jeho rostliny se v zahradě velmi … více

  • Majoránka

    Majoránka(Majorana hortensis)

    Majoránka je asi 40 cm vysoká většinou jednoletá bylina z čeledi hluchavkovitých. V teplých oblastech je i dvouletá. Lodyhy jsou přímé a hustě obrostlé jemně plstnatými lístky. Listy jsou relativně … více

  • Máta

    Máta(Mentha piperita)

    Tato bylinka s výrazným aroma a chutí po mentolu a kmínu patří mezi nejstarší kořeninové a léčivé bylinky na světě. Hojně je používána především v arabských zemích. … více

  • Máta rybí

    Máta rybí(Piper Sarmentosum)

    Bylina pocházející z Jihovýchodní Asie má velmi zvláštní lehce nakyslou chuť a příchuť připomínající rybí maso. … více

  • Meduňka lékařská

    Meduňka lékařská(Melissa officinalis)

    Meduňka je jedním z kulinářsky významných zástupců čeledi hluchavkovitých. Je to vytrvalá bylina tvořící husté trsy. Její stonky jsou čtyřhranné, dorůstají délky asi 80cm a na bázi mohou být lehce … více

  • Milánský mix

    Milánský mix

    Směs bylinek … více

  • Mojito pack, 40g

    Mojito pack, 40g

    Balíček pro přípravu Mojita obsahuje čerstvou mátu peprnou a třtinový cukr. … více

  • Oregano

    Oregano(Origanum vulgare)

    Oregáno lze poznat podle tvrdého načervenalého stonku, který nese menší ochmýřené lístky většinou sytě zelené barvy, která ale může být u některých kultivarů i velmi světle zelená až žlutá nebo … více

  • Pandanové listy

    Pandanové listy

    Jde o dlouhé, úzké a tmavě zeleně zbarvené listy stromu Pandanus. Mají sladkou chuť a aromatickou vůni. … více

  • Pažitka

    Pažitka(Allium schoenoprasum)

    Pažitka je jedním z několika zástupců čeledi česnekovitých (dříve se řadila do liliovitých), které se využívají v gastronomii. Je to vytrvalá rostlina úzce příbuzná s česnekem, cibulí, česnekem … více

  • Petržel kadeřavá

    Petržel kadeřavá(Petroselinum crispum)

    Petržel kadeřavá neboli kudrnka je jednou z forem listové petržele. Dá se říci, že je všeobecně o něco používanější než listovka díky větší dekorativnosti. Zvláště dříve se u nás těšila velké oblibě. … více

  • Petržel listová

    Petržel listová(Petroselinum neapolitanum)

    Petržel je jedním z nejvíce a nejdéle člověkem využívaných zástupců čeledi miříkovitých. Je příbuzná například s mrkví a celerem a mrkvi se také podobá stavba rostliny petržele. Je to rostlina … více

  • Provensálský mix

    Provensálský mix

    Směs bylinek … více

  • Rozmarýn

    Rozmarýn(Rosmarinus officinalis)

    Rozmarýn je stálezelený nízký keř ve své domovině dorůstající asi dvou metrů. Jako koření se využívají jeho tuhé úzké, téměř jehlicovité listy. Barva listů je na povrchu tmavě zelená, na rubu bílá. … více

  • Rukola – roketa setá

    Rukola – roketa setá(Eruca sativa)

    Pikantní chuť této bylinky známe především z pokrmů italské kuchyně. Není náročná, a proto je možné ji vypěstovat i doma. Pro svou štiplavě nahořklou chuť ji můžeme přidávat do rozličných pokrmů – od … více

  • Saturejka zahradní

    Saturejka zahradní(Satureja hortensis)

    Saturejka je jedním z významných druhů čeledi hluchavkovitých. Je tedy příbuzná s mnoha vonnými bylinami používanými jako koření. Je to jednoletá až dvouletá rostlina vysoká až 60cm. Lodyha je celkem … více

  • Shiso listy zelené/fialové

    Shiso listy zelené/fialové(Perilla frutescens var. crispa)

    Shiso listy (jinak také perilla) vyrůstají na rostlině z čeledi hluchavkovitých a příslušnost k této čeledi je na nich na první pohled patrná. Druhové řazení je ale sporné, botanici se nemohou … více

  • Šalvěj lékařská

    Šalvěj lékařská(Salvia officinalis)

    Šalvěj řadíme do čeledi hluchavkovitých. Je to vytrvalá rostlina s dřevnatějícími stonky, vysoká kolem půl metru. Její listy se vyznačují typickou stříbřitě zelenou barvou, jsou kožovité, vstřícné, s … více

  • Šťovík

    Šťovík

    Šťovík je domácí evropskou rostlinou, jako zelenina a koření se používají pouze čerstvé listy. Šťovík má podobnou biologickou hodnotu jako špenát, v listech se rovněž nachází provitamin A, vitamin C, … více

  • Thajské cibulky

    Thajské cibulky

    Jsou to mladé tenké cibulky s natí, hojně používané v kuchyni Jihovýchodní Asie. Mají sladkou chuť a jemné cibulové aroma. … více

  • Tymián

    Tymián(Thymus vulgaris)

    Tymián neboli mateřídouška je velmi rozšířeným rodem a některé jeho druhy jsou u nás domácí. Druh pěstovaný jako koření ale pochází ze Středomoří a na rozdíl od domácí matřídoušky je to polokeř. … více

  • Tymián citronový

    Tymián citronový(Thymus citriodorus)

    Citrónový tymián je křížencem tymiánu obecného a mateřídoušky vejčité. Z tohoto křížení vzniklo mnoho kultivarů, které se liší zejména barvou listů. Existují zlatolisté odrůdy např. 'Aureus', je tu i … více

  • Water mimosa

    Water mimosa(Neptunia oleracea)

    Bylina pocházející z Jihovýchodní Asie, které je podobně jako rýže pěstovaná ve vodě. Konzumují se mladé výhonky s listy a hlízkami. … více